До седмица приключват довършителните дейности на лот 4 от АМ „Струма“

Прогнозите са, че до седмица се очаква да приключат довършителните работи на лот 4 от АМ „Струма“. На три от четирите пътни възела – Петрич-Дамяница, Генерал Тодоров и Ново Делчево, приключва полагането на последния износващ пласт от настилката на пътните връзки, поставят се мантинели и маркировка. В заключителен етап е изграждането на новата пътна връзка с директното трасе на лот 4 – за Марикостиново – Петрич – Гоце Делчев.
Екипът на изпълнителя работи с непрекъснат график, за да приключи предвидените дейности в определения в договора срок – до 11 септември т. г. Строителите монтират еластични предпазни огради и шумоизолиращите стени.
Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 4 Сандански – Кулата от АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500 е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността на договора е 67 176 000,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвест – инженеринг” АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС. Авторският надзор е на “Рутекс“ ООД, „Пътпроект“ ЕООД и „Трансконсулт-22“ ООД. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Comments

comments