До края на месеца спират задръстванията на ГП Е-79, пускат новите мостове

Най-накрая се предвижда краят на заобикалянията на ГП Е-79 край Благоевград, причиняващи “тапи” при интензивния трафик през почивните дни. Двете места, на които заради строителството на ЛОТ-2 на АМ “Струма” бе въведена временна организация на движението чрез заобикаляния, са при двата тунела след разклона за Рилския манастир и при отбивката за село Бараково в посока Благоевград.
На тези две места миналата година настилката на Е-79 бе премахната, започна изграждането на мостове, заради което бе въведено заобикаляне. При тях поради рязкото падане на скоростта се образуваха тапи. Днес двата новоизградени моста, под които ще мине трасето на ЛОТ-2, свързващ Дупница с Благоевград, бяха асфалтирани.
Старото трасе на Е-79, което е подновено с новите мостове, ще остане да се ползва и след пускането на автомагистралата за пътуващите в посока Кочериново, Рила и Рилски манастир, предаде БГНЕС. Очаква се движението по тях да бъде пуснато до края на месеца, преди началото на летния сезон.
Напомняме, че ГП Е-79 е основната пътна артерия в посока Гърция, където е предпочитана дестинация за българите през летните отпуски.

Comments

comments