Стартира делото на журналиста Христо Гешов срещу кмета на Червен бряг

DSC_0371

Плевенският окръжен съд дава ход на  делото, което журналистът Христо Гешов заведе срещу кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

„Съдя го за това, че казва, че не съм журналист и за това, че казва, че е лъжа, че съм бил нападан пред дома си.“, каза пред наш репортер Гешов. 

Данаил Вълов каза това на пресконференция в БТА, инициирана от него, седмица след нападението над Гешов. Пресконференцията можете да видите ТУК.

Припомняме, че през май тази година Христо Гешов  бе нападнат  пред дома си в Червен бряг. Той бе нападнат, докато отключвал входната врата, като в гръб му бе нанесен удар, с който е повален на земята.
Нападателят е бил един, но е имал и съучастник, който го е чакал в паркиран наблизо автомобил.

„Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа тогава Гешов в профила си във „Фейсбук“.

Журналистът е подал сигнал до Областната дирекция на полицията и прокуратурата.

Това не е първото посегателство срещу него. По време на изборите през 2015 г. е нападнат от съгражданина си – бизнесмена от Червен бряг Анатолий Иванов, когото през септември Гешов уличава в далавери.

Само преди броени дни по-рано в публикация на „За истината“  разкри, че дружество, управлявано от съпругата и дъщерята на кмета на Червен бряг Данаил Вълов, е дадено на съд по обвинение в нерегламентирано ползване на вода. Разследването на медията показва още, че същата компания не е плащала и местните си данъци и такси към Община Червен бряг.

Comments

comments