Днес откриват Културно-туристическият център в Благоевград

Културно-туристическият информационен център в Благоевград посреща първите си посетители.

Официалното му откриване е днес от 14.00 часа, когато жители и гости ще се запознаят с неговата дейност и функциите, които ще изпълнява.

Центърът е поредната стъпка на общинското ръководство за разширяване на туристическите услуги и превръщането на Благоевград в търсена туристическа дестинация.

В тази връзка наскоро бе учреден и Консултативен съвет по въпросите на туризма под ръководството на кмета Атанас Камбитов, който има за цел да насърчи фестивалния туризъм и да развие поклонническия туризъм.

Сред ангажиментите на консултативния съвет е да се погрижи за създаване на богата информационна банка и разнообразни рекламни материали, които ще се предлагат в центъра.

Културно-туристическият информационен център е замислен като представителното лице на туристическия бизнес в града и общината. В него ще може да се намери цялата информация за предстоящи събития, туристически дестинации, история на града и обекти с особено културно и историческо значение.

Културно-туристическият център, който е първи по рода си в Благоевград, е изграден на площад „Георги Измирлиев” между Американския университет и сградата на Областна управа. Мястото е избрано така, че да бъде достъпно за всеки гражданин, гост и турист на Благоевград.

Comments

comments