Дирекция на ПП „Беласица” проведе учебно пътуване

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите проведе учебно пътуване на 10 и 11 септември до село Куртово Конаре, където бе посетен Фестивала на чушките и доматите, традиционните храни и занаяти – Куртово Конаре Фест.

Участници в обучението бяха жители и представители на местните власти от Подгорието: кметове и читалищни секретари, предприемачи в сферата на туристическите услуги, собственици на къщи за гости и други.

Целта на учебното пътуване бе хората от Подгорието да почерпят полезен опит и идеи за това как те самите да се включат в предстоящият Фестивал на кестена, които ще се проведе за пета поредна година на 15.10.2016 г. в село Коларово, община Петрич. Проведена бе среща между организаторите на двата празника. Участниците в обучението имаха възможност директно да се запознаят с добрите практики на колегите си от община Пазарджик и така да бъде повишено качеството на Фестивала на кестена, на който те са домакини. Тематиката на Фестивала на чушките и доматите бе подходяща за хората от Беласица, защото това е празник на местни храни и местни традиции, каквато е и идеята на Фестивала на кестена.

Comments

comments