Директорът на МБАЛ Благоевград Вл. Пандев назначава проверка за смъртта на 60-годишен пациент, издъхнал по „пътя към рентгена“

Случаят взриви напрежение между Спешно приемно отделение и Спешен център

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев назначава в понеделник спешна проверка на смъртта на 60- годишен пациент, който в петък издъхна по време на транспорта му за снимка на рентген. Трупът на мъжа е закаран за аутопсия и докато не излязат резултатите от нея, никой не се наема да съобщи точната причина за смъртта на пациента. Според лекари 60-годишният е бил в изключително тежко състояние, когато е взет от Спешен център, чиито лекари, без да го вкарат в Спешно приемно отделение на болницата за стабилизиране на състоянието му се размотавали до рентгена, това коментират от болницата.

Спешните медици пък твърдят, че асансьорът за тежко болните пациенти не е работил, затова се забавили, но експресна проверка установила, че асансьорите работят. Според специалистите не е трябвало за човек в такова тежко състояние да се бърза със снимки на рентген преди състоянието му да е уточнено и овладяно. Все пак проверката след аутопсията ще установи точната причина за смъртта на пациента и има ли допусната лекарска грешка в случая.

Comments

comments