Димо Гяуров: Страх ме е за гражданите, като знам кой стои начело на ДАНС

“У мен възникна страх за сигурността на българските граждани, като виждам кой стои начело на ДАНС и като виждам що за състав има вътре“. Това заяви депутатът от Реформаторския блок и бивш шеф на разузнаването Димо Гяуров след подадената оставка на вътрешния министър Веселин Вучков пред БНР.В коментара си Гяуров отбелязва, че за всички е ясно, че става дума за тези две позиции – на Лазаров (Светлозар Лазаров – главен секретар на МВР) и Писанчев (Владимир Писанчев – шеф на ДАНС) – с кого са свързани.

„Дотук не забелязваме да има кой знае каква реформа в МВР. Има връщане на нормативната база в ситуацията, в която се намираше допреди година. Много по-добре би било да има обвързана компетентност при назначаването на ръководителите на службите. Има значение не само мнението на президента, но и общественото очакване“, обяснява Гяуров.

През последните няколко седмици Реформаторският блок засили натиска за персонални промени в ръководството на ДАНС, но премиерът Бойко Борисов засега е против смяната на Владимир Писанчев.

Димо Гяуров се обявява за радикална реформа в службите за сигурност. „Службите изостават от обществените очаквания и не е важно какво е политически изгодно“, коментира той.

Comments

comments