Димитър Ганев: Нинова и Трифонов нямат интерес от нови избори, ще получат едноцифрено число през март

„Проф. Герджиков нямаше кой знае каква възможност да мобилизира периферия“

„Ако ДПС имаше 10-11% преди седмица, то на балотажа имаше 2 пъти по-малко избиратели. Социологията е поставена под много голяма критика. Проф. Герджиков нямаше кой знае каква възможност да мобилизира периферия. Това се дължи и на слаба кампания от страна на проф. Герджиков. Няма как да очакваме висока активност, след като имаме четвърти избори, предизвестен вот и никаква мотивация сред избирателите“. Това заяви социологът Димитър Ганев пред Нова Нюз.

„Публикуването на предварителни екзитполове в сайтовете може да влияе на избирателите при парламентарни избори. Първите данни, които видяхме в интернет сайтове, в общи линии се запазиха до последно и не промениха вота. Трябва да се въведат много строги санкции, което ми се струва неприложимо. Другият вариант е социологическите агенции да обявяват данни законно от екзитпол“, каза още Ганев.

„Много малка е вероятността да не се състави кабинет. Аз бих задал въпроса така: има ли Корнелия Нинова и ИТН интерес от предсрочни избори в края на март? Аз твърдя, че нямат, защото БСП ще има едноцифрено число. Това тласка и Нинова, и Трифонов към редовен кабинет, който ще оцелее, докато някоя от партиите няма интерес от предсрочни избори.

Comments

comments