Димитър Бербатов взе един от най-важните изпити в живота си

Наред с изпитите на зеления терен Димитър Бербатов се представи отлично на последния си държавен изпит в Национална спортна академия и от днес футболистът е дипломиран бакалавър по „Спортен мениджмънт“.
Заедно със своите колеги, не толкова известни, но също толкова талантливи момичета и момчета, Берабатов показа високо ниво на знания, обвързвайки теорията с практиката, и получи отлична оценка от изпитната комисия. Бербатов бе редовен студент, индивидуално обучение в специалността към Треньорски факултет на НСА, а негов научен ръководител през годините на следването му бе проф. Бисер Цолов.
Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев откри изпита и похвали именития ни футболист за това, че въпреки ангажиментите си през годините той успя да приключи навреме с изпитите си и да се подготви за най важния си – държавния.

След изпита всички дипломанти се включиха в интересна дискусия за развитието на спорта в България. Димитър Бербатов изяви своя интерес да продължи с обучението си в академията през есента, когато ще запише магистърска програма „Спортен мениджмънт“. Така той ще тръгне по стъпките на други наши родни спортисти, които също избраха специалността – Йордан Йовчев, който взе своята диплома през ноември миналата година, Николай Бухалов и Евгени Иванов – Пушката, на които им предстои дипломиране. От следващата учебна година НСА ще предлага и дистанционно обучение по специалността.
Димитър Бербатов нееднократно е показвал отношението си към обучението в НСА. През 2012 г. като лице на кандидатстудентската кампания той сподели, че е избрал спортната академия, защото кариерата в спорта изисква сериозна подготовка, а обучението отговаря на личните му цели за развитие.

Да продължи следването си в НСА, след като завърши бакалавърската си степен на обучение, наскоро желание изяви и Кубрат Пулев.

Comments

comments