Джамбазки намекна за опит на Сидеров да вкара ДПС във властта

00e7a02d4b352cfa2dd11470d712bf4e

Не виждам никаква логика в това да се иска изваждане на представителите на НФСБ в правителството. Това освобождава представители на ДПС да влязат в изпълнителната власт – натискът на ДПС срещу Валери Симеонов и Красимир Каракачанов през последните месеци е целенасочен, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Надявам се да няма „синхрон“ тук, добави той, визирайки искането на лидера на „Атака“ Волен Сидеров на мястото на Валери Симеонов като вицепремиер да дойде „технократ“.

Същевременно Джамбазки обяви пред Нова телевизия, че Каракачанов „24/7“ върши „истинска работа“ с модернизирането на българската армия. Според него, парламентарната група „Обединени патриоти“ подкрепя Каракачанов, защото групата била създадена от 12 депутати от ВМРО, 8 от НФСБ и само 7 от „Атака“. Но Джамбазки не видя причина да се иска оставката на Сидеров като председател на парламентарната група, макар позицията му да е различна от тази на мнозинството депутати в групата. Редно е г-н Сидеров да формулира посланията си пред парламентарната група, когато дойде, подчерта зам.-председателят на ВМРО, намеквайки тънко за честата липса на Сидеров на събранията на групата.

Прочети повече Не съм мислил за такава хипотеза, не мога да кажа, коментира Джамбазки какво става с правителството и дали пада, ако и Каракачанов даде оставка. И призна, че Волен Сидеров е прав, че бъдещето на управлението зависи от евроизборите в края на пролетта догодина. Няма проблем да седнем да поговорим за участието си на тези избори и дали г-н Сидеров иска да оглави обща листа, подчерта зам.-председателят на ВМРО.

Comments

comments