Детското творчество – посланик на община Симитли за „Весели коледни празници” в страната и по света

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов по традиция честити Коледните празници с картички- уникати, изработени от децата на Симитли. За десета поредна година, поздравителните картички, които си разменят по протокол администрацията на местната и държавна власт, с партньори, неправителствени организации, заслужили граждани и изявени общественици, с адресант „община Симитли” са ръчна изработка.

Тази година коледно- новогодишните поздравителни картички са резултат от творчеството на децата от ОДЗ „Радост” в град Симитли. При изработката им са асистирали и госпожите в детските градини, които са давали идеи и вдъхновение на децата, докато са възпитавали любовта към красивото у всеки малък творец.

Миналата година автори на картичките за кмета бяха децата от Детската градина в село Долно Осеново. Всяка година, на ротационен принцип, работилницата е в едно от обединените детски заведения. По наблюдения на поръчителите, от общинската администрация, с всяка изминала година картичките стават все по-красиви. Общината осигурява необходимите материали за изработката на картички, с категоричното доверие в таланта на децата и всеотдайността на педагозите в детските градини и в ясното съзнание, че няма по-добри посланици на общината в региона, старата и чужбина от децата и детското творчество.

Всяка картичка е уникална, с авторски визия и изпълнение, всяка е наситена детската чистота, добронамереност и вярата, че по Коледа стават чудеса и че можем да сме по-добри

Comments

comments