Детски музей на колела за първи път в Благоевград

Детски музей на колела ще зарадва децата на Благоевград на 25 юли /събота/, когато ще представи своята експозиция и творчески работилници в центъра на града. Идеята на инициативата е чрез безплатни осем арт ателиета и импровизиран музей, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.
Музеят на колела ще бъде разположен на площад “Македония” на площ от над 200 кв.м. Работното време ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове. Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.
Благоевград е третата спирка на Музея след Стара Загора и Пловдив. Организаторите споделиха, че над 4 000 деца са посетили събитието до момента. След Благоевград, Музеят на колела ще посети София, Варна и Бургас.

Comments

comments