Дете участвало в грабежа на завързаното семейство от Кресна

Малко дете най-вероятно е участвало в наглия грабеж и побой над семейство от Кресна.
Грозната сцена се разигра в дома на Благой и Йорданка Чаушеви във вторник през нощта. Трима маскирани мъже нахлули в къщата им към 4ч. и след като ги вързали, необезпокоявани извършили грабежа. Задигнали са 600 евро, 500 лв. и златни накити. Съпрузите на по 57 г. спели в стая до хранителния им магазин на главната улица. Там тримата маскирани стигнали през складово помещение. То имало малко прозорче със срязана мрежа.
През него можело да проникне само дете.
Най-вероятно помагачът е влязъл оттам и после отвътре е отворил вратата, през която са влезли главните заподозрени.
Двамата съпрузи са сгащени, без да усетят нищо, докато спят в леглото. Моментално завързали ръцете и краката им. Мъжът бил проснат по очи на пода и не успял да види нищо. Нападателите опитали да свалят и златната халка на Йорданка, но не успели. След като задигнали парите, си тръгнали. Съпругата успяла да се развърже, помогнала и на мъжа си, и подали сигнал в полицията.
Двамата не са сериозно пострадали, отървали се само с охлузни наранявания и синини. Въпреки това все още не могат да се отърсят от преживелия шок. Разказали на криминалистите, че маскираните говорели на местен диалект, но дали наистина са от региона, или са гастрольори, които нарочно са използвали диалекта за заблуда, не е ясно. Със сигурност обаче са използвали местен помощник, който е знаел вътрешното разположение на склада и как се стига до стаята, в която спи семейството.

Comments

comments