Десетки малчугани дадоха старт на „Шофирай безопасно, спаси живот” в Благоевград

Десетки малчугани се събраха днес в „Аква парк“ Благоевград за началото на кампанията „Шофирай безопасно, спаси живот“. Инициатор на събитието е спортен клуб „Диамо“, със съдействието на Община Благоевград, Български Червен Кръст, Областно пътно управление и КАТ – ОД на МВР Благоевград.
През целия ден са предвидени различни мероприятия, които целят да се отправи послание към максимален брой граждани и участници в движението, да осмислят своето поведение на пътя и това да доведе до подобряване на пътната обстановка и спасяването на човешки животи.
В 10:00 часа малчуганите се натрупаха около състезателните автомобили. Именно с тяхното изложение стартира кампанията „Шофирай безопасно, спаси живот“. След това децата се спуснаха в разнообразни игри, свързани с правилата на движението.
Батковците и каките от Българския червен кръст демонстрираха как се оказва първа помощ на пострадал.
От 15:00 часа ще се проведе и официалната част на инициативата „Безопасност на пътя”, когато организаторите ще приветстват и подкрепят цялата кампания.
Кулминацията на събитието ще започне в 18:00 часа, когато на сцената ще се качат Лео, Део и Играта. Концертът, който ще изнесат е с послание „Шофирай безопасно”.

Comments

comments