Депутат от БСП излъчва на живо закритото заседание на парламента

Бойко Клечков, депутат от БСП излъчва на живо в профила си във Фейсбук пленарното заседание, на което се обсъжда военната помощ за Украйна.

По-рано заседанието беше закрито за медиите и обществеността, тъй като на него се обсъжда секретен списък с оръжие, което България ще предостави на Киев.

При откриването на заседанието, Борислав Гуцанов от БСП се възпротиви на извънредното приемане за обсъждане на точката за военна помощ. „Не оръжието е най-важното за страната ни“, посочи той и обясни, че има и по-важни теми като например Шенген, съобщи „Дарик“.

В същото време на брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова настоя министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме на Украйна.

„Случващото се от сутринта в парламента е безпрецедентно и скандално“, смята Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет.

От „БСП за България“ призоваха президентът Румен Радев, като главнокомандващ на Българската армия, също да дойде в Народното събрание и да присъства на решението.

Comments

comments