Депутатите не приеха предложението на Велизар Енчев за премахване на дългата депутатска ваканция, ще почиват 10 дни по Великден

Народното събрание окончателно ще почива от 10 до 19 април включително, след като мнозинството в пленарната зала не се съгласи с предложение за промяна в правилника.

Велизар Енчев поиска премахване на дългата депутатска ваканция

Още в началото на седмицата независимият депутат Велизар Енчев внесе предложение за промяна в правилника, според която депутатите почиват толкова дни, колкото и всички останали български граждани. Днес сходно предложение в деловодството на Народното събрание са внесли и от групата на „Атака”, съобщи в началото на заседанието Волен Сидеров.

От „Атака” поискаха отпадане на седма точка от програмата за работата на депутатите през седмицата, която е ратифициране на Споразумение за поддържане на гарнизон на НАТО на наша територия. „Вместо това, така и така сме се събрали, да разгледаме нашето предложение”, призова Сидеров.

Веднага след Сидеров, думата поиска и самият Енчев, но Цецка Цачева отказа да му я даде. Председателят на парламента обяви, че подобни предложения първо трябва да бъдат разгледани от Комисията по правни въпроси и чак тогава да влязат в пленарната зала.

Същевременно заседание на правната комисия има насрочено за днес, но в дневния й ред не е включено предложението на Енчев, внесено преди дни.

Източник: БГНЕС

Comments

comments