Денят на репродуктивното здраве на сдружение „Зачатие“ тази година е в Банско

Утре, събота в Банско ще бъде проведена за десети пореден път традиционната инициатива на сдружение „Зачатие“, наречена Ден на Репродуктивното Здраве.
Събитието се провежда ежегодишно в различен регион на България и събира двойките с проблеми и най-добрите специалисти по стерилитет.
Тази година темата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“.
Празничното откриване на Деня ще се извърши от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов в 13:00 ч. Основната тема “Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата” е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи – въпреки всички изследвания и лечения. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет – по този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор. Участието в събитието и всички отделни прояви от програмата е напълно безплатно за посетителите.
Между посетителите на Деня на репродуктивното здраве на 6 юни 2015 г. в Банско осем гости ще получат ваучери за диагностика и лечение на стерилитет.

Comments

comments