Денков за „Пирогов“: Нека да излязат резултатите от проверките на АДФИ и прокуратурата

Премиерът Николай Денков коментира пред журналисти край Калотина, че ситуацията със здравния министър и „Пирогов“ е много ясна.

„Здравният министър твърди, че директорът е нарушил законите и има нарушение на ЗОП. Ако това е вярно, директорът трябва да си отиде. Директорът твърди, че това не е вярно. Естествено в случая арбитър трябва да бъдат компетентните институции – това са Агенция за държавна финансова инспекция и прокуратурата. Когато те дадат тяхното становище кой е прав и кой е крив, тогава ще знаем каква е картината“, посочи Денков.

По думите на премиера здравният министър действа според правомощията си. Ако нещо се оспорва, това е дали основанията, които използва са верни или не. Това ще стане ясно от проверките.

На въпрос дали ще освободи здравния министър от поста, премиерът отговори:

„Ако се окаже, че той има основания, тогава той трябва да бъде поздравен за това, че се грижи да бъдат опазени средствата, защото тези средства, които се дават, трябва да отидат за лечение на болните. Ако се окаже, че е действал неправомерно министърът, значи си е свършил работата.“

 

 

 

 

 

 

 

Източник: БНТ

Comments

comments