„Демократична България“: Протестите ще продължат по най-различни теми, а в основата е нежеланието на Бойко Борисов вече 10 години да прави каквито и да е реформи

На пресконференция в Благоевград, снощи с граждани и журналисти разговаряха лидерите на коалиция ”Демократична България” („Да, България“, ДСБ, „Зелените“ )Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев .

”Опитахме се да дадем начало на политическа алтернатива и смятам, че тя е успешна”, заяви ген. Атанас Атанасов, който е съпредседател заедно с Христо Иванов на новата коалиция ”Демократична България” .

Председателят на „Да, България“ Христо Иванов пък заяви, че разбира гражданската енергия зад протестите и те са пряко следствие на бездействието и лисата на посока на управление на премиера Борисов, който бил вграден в корупционния модел като „мома в мост“.

Иванов обаче е притеснен от неяснотата по това кой стои зад протестите, които според него рискуват да станат „пореден удар в празното пространство“ и да доведат до друго управление „а ла Орешарски“. Той обаче заяви, че като политическа сила Демократична България ще изпълни дълга си и ще изготви план с конкретни мерки и радикални реформи за предотвратяване на бъдеща криза.

„Моралната обосновка на това управление окончателно се е разпаднала”, коментира Иванов. Според него протестите ще продължат по най-различни теми, а в основата е нежеланието на Бойко Борисов вече 10 години да прави каквито и да е реформи.

„Това, което изкара хората на улицата е фактът че в България не се правят реформи, създават се феодални положения на различни монополисти в различни сектори. Пример е положението на „Лукойл“ в горивния сектор“, смятат те.

Comments

comments