„Демократична България“ настоя за „депутинизация“ на държавата, за да остане коалицията

Снимка: Юлия Лазарова

С декларация от името на парламентарната група съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова за пълна „депутинизация“ на държавата в замяна на подкрепа на настоящето управление. Иванов изброи 8 приоритета в ключови за страната сектори, които трябва да бъдат освободени от руското влияние и биха могли да послужат за формиране на „ефективно реформаторско управление“.

 

Според „Демократична България“ „скъсването с путинския модел на влияние означава страната решително да излезе от блатото, означава реалната борба с корупцията и оздравяване на институциите“. От обединението са убедени, че отговорните политици и народни представители ще разберат, че след 24 февруари (датата, на която започна руската инвазия в Украйна, бел.ред) трябва да адаптират програмните си приоритет и формулата на работа.

 

„Време е за отговорност и диалог, а не за поредни раздори и драми“, заяви Иванов.

Председателят на „Да, България“ съобщи, че ще настоява приоритетите да залегнат в една управленска програма и заяви, че обединението започва консултации в Народното събрание за приемане на декларация, която да ги очертае.

 

 

 

 

Източник: Дневник

Comments

comments