Делян Добрев: Министрите в кабинет на проф. Габровски няма да бъдат политически фигури от ГЕРБ

Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия.

Ние правим всички усилия за съставяне на правителство. Не искаха Бойко Борисов, не искаха и ГЕРБ. Борисов не е предложение за премиер, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е кандидат за премиер и министрите му ще бъдат от неговия ранг. Няма да има политически лица от ГЕРБ сред тях. Ако не го подкрепят – не знам какво искат другите партии, отбеляза Добрев.

Той посочи, че няма информация относно разговорите на проф. Габровски с останалите партии.

По думите му в момента парламентът работи по четири различни предложения свързани с „Лукойл“.

Предложението на служебния кабинет е да облагаме с 33%. Това, което ни притеснява е, че това зависи от добрата воля на „Лукойл“. Това не ми се струва сигурно, а и ако искаха да го направят, защо не го направиха в началото на годината. Второ предложение на ДПС – да се спре износа на горива. То беше подкрепено в енергийна комисия от ГЕРБ, ДПС и „Демократична България“. „Продължаваме промяната“ бяха против, добави Добрев.

Нашето предложение казва, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл”. Обаче, след като внасят руски петрол и нашата държава им е дала тази дерогация, то разликата в цената между руски петрол и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите. Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат компенсирани за скъпата цена на горивата, смята депутатът.

Comments

comments