Дейвид Камерън ще посети българо-турската граница

Британският премиер Дейвид Камерън ще посети по време на визитата си у нас района на българо-турската граница, за да види как се охраняват външните граници на Европейския съюз.
Премиерът Бойко Борисов и Камерън ще кацнат на летище Бургас и ще отпътуват за Елхово. Вчера Борисов обяви, че ще изнесе „урок по география“ на Камерън, за да види красотата на България.

Борбата с тероризма, бежанската криза, както и реформите в Европейския съюз, бяха основни теми на разговор в първия ден от посещението на премиера на Великобритания у нас. Това е и първата визита на министър-председател на Великобритания в България от 16 години насам.

Двамата премиери демонстрираха особена близост, обръщайки се един към друг на малко име.
Вечерта Борисов показа на Камерън нестинарски танци и го почерпи с „традиционна българска кухня“. Нестинарите са били част от програмата към вечерята, разбираме от официалната страница на Борисов във „Фейсбук“.

По-рано премиерът Борисов се похвали и с друго: „Три папи са ме галили по главата“. Борисов допълни, че ще проведе урок по география на британците, „за да видят, че нашата граница с Турция е по-голяма от тази на Гърция“.

Comments

comments