Двама младежи преследват жена и сина й по „Цариградско шосе“, не тръгнали веднага на зелен светофар

Заради пресичащ пешеходец Румяна Йовчева и синът й „закъсняват” с 10 секунди на зелен светофар. Младежите в колата отзад не се задоволяват само с характерните за такава ситуация мигания с фаровете и клаксони, те започват гонка.

Половин час след полунощ Румяна и нейният син, който е зад волана, са преследвани по „Цариградско шосе” от Горубляне до Алея Яворов. Миниванът спира пред колата им, от него излизат 4 млади момчета „във видимо превъзбудено състояние”, размахват юмруци. Отказват се от гонитбата чак в района на камера на КАТ, пише „24 часа“.

Румяна разказа пред bTV, че по време на преследването 3 пъти звъни на 112. Никакъв резултат – операторката един път даже си позволява да я нарече „треперещата госпожа”.

На следващия ден започва ходенето по мъките. След като лесно подава заявителски материал в КАТ, Румяна е пренасочвана първо към 4РУ (по местоживеене), а след това – първо към Седмо, а след това и към Осмо. Служителите били подчертано неучтиви, дали й и погрешен адрес на едното от районните. След много загубени часове и обиколка на столицата, жалбата е подадена.

В ефир се включи шефът на СДВР Младен Маринов. Той съобщи, че агресивният водач е установен – 20-годишен младеж. Заедно с него се возел и 22-годишен, който междувременно бил арестуван по друго досъдебно производство. Според техните твърдения, в минивана са се возели още две момичета.

Маринов посочи, че се събират данни за случилото се и е възможно да се стигне до наказания – както за малките джигити, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към Румяна.

Comments

comments