Две жени бяха обгорени от пожари, възникнали от газови бутилки, в Благоевградска област

Вследствие на пожари, възникнали от газови бутилки в Благоевградска област, през изминалия уикенд са пострадали две жени, съобщиха от ОД на МВР.
В неделя около 7,45 часа е получен сигнал за гръмнала газова бутилка в частен дом в гр. Добринище. На мястото на инцидента веднага е мобилизиран екип огнеборци от Банско, които потушили пламъците. При експлозията е пострадала 82-годишна жена, която е транспортирана с леки обгаряния в болницата в Разлог и е без опасност за живота. По същото време е получен сигнал за пожар от газова бутилка в частен дом в Гоце Делчев. И там екипът от пожарникари се е справил навреме, като са спасени голяма част от покъщнината и е предотвратено разрастване на огнените пламъци. Пострадала е 52-годишна жена, която готвела на газовия котлон. Тя се отървала с повърхностни изгаряния на челото и силна уплаха от преживяното.
Огнеборците гасиха и няколко пожара в стопански постройки. Два екипа от Благоевград потушиха пламъците в Таскова махала на с. Бучино, където горяха сухи треви и храсти. На мястото имало и овощна градина, като са изпепелени 20 плодни дръвчета и 350 бали фураж.
Два декара пшеница пък са унищожени от пожар в житен масив в местността Седръч, землище на Разлог.
След полунощ горя и селскостопанска ферма в района на Животински пазар в Благоевград. Три екипа от РСПБЗН-Благоевград изгасиха огъня. Унищожени са покривна конструкция, бали сено, фураж и два коня.

Comments

comments