Двама от шофьорите на бул. „Черни връх“ с обвинения за лека телесна повреда и хулиганство

Симеон Христов, шофьорът на джипа БМВ, който налетя да бие друг водач на бул. „Черни връх“, е обвинен в причиняване на лека телесна повреда.

Никола Маринов, който също бе участник в катастрофата, е обвинен в хулиганство. Това съобщи преди минути говорителят на Районна прокуратура Стефан Милев. Двамата са отказали да дават обяснения.

Първите данни е че кола, управлявана от Георги Милев, е направила неправилна маневра и тя е засякла автомобилите на Христов и на Маринов. Назначени са технически и психологическа експертиза, която да установи, дали Симеон Христов е бил в състояние на афект, когато е нанасял ударите.

Мнозина от свидетелите обаче отказали в първия момент да дават показания, каза говорителят на Районна прокуратура, включително и самият пострадал Георги Милев в първите часове не желаел да общува с полицаите от 4-то районно управление, които разследват катастрофата.

От прокуратурата казаха, че ако вината на Христов бъде доказана, той може да получи до 3 г. лишаване от свобода, а Маринов – до 2 г. за хулиганство.

Comments

comments