Двама маскирани откраднаха 120 000 лв. от чейндж бюро в Дулово

Въоръжен грабеж е извършен тази сутрин в чейндж бюро в района на автогарата в Дулово, съобщават от полицията.
Рано сутринта жителите намиращи се в района са чули 3 изстрела. Първоначално сметнали, че в някое от питейните заведения на автогарата се състои пиянски скандал.
Малко след въпросните изстрели, към 7.20 часа, на тел. 112 е подаден сигнал за грабеж в чейндж бюрото.
Двама мъже са причакали пред обменното бюро работещия там 46-годишен служител, който пренасял в торба сумата от 120 000 лева, като го проследили с автомобил. Нападателите били маскирани и въоръжени с газов пистолет.
По заповед на единия от двамата нападатели служителят в бюрото е хвърлил торбата с парите на земята, другият е произвел изстрела с газов пистолет пред очите на очевидци.
Оказва се, че че автомобилът, с който се избягали от местопроизшествието нападателите е откраднат преди месец в Шумен.
Гишетата на автогарата отварят в 8.00 часа, затова няма преки очевидци от работещите там, съобщи продавачка на билети. По думите й по време на нападението в района на автогарата е имало само няколко таксита и преминаващи наблизо граждани.
Жителите в района също разказват, че грабежът е станал като в истински филмов екшън. Нападателите били маскирани и въоръжени, грабнали чанта с пари от чейнчбюрото и изчезнали с автомобил с шуменска регистрация в посока Шумен.
Няма пострадали. Обстановката на автогарата е спокойна.
На място работи оперативна група на полицията. По пътищата в района има полицейски постове.
В издирването на извършителите са се включили и служители на реда от Шумен.

Comments

comments