Да откраднеш от хора с увреждания

Крадат дори от хората с увреждания. Последното нагло посегателство е върху уникално съоръжение на варненския плаж, което позволява на тези хора да влизат в морето. Вече такъв достъп няма.

Красимир Вълев губи крака си при трудова злополука и от пет години е с протеза. Много обича да ходи на плаж, но не успява да изпробва уникалното съоръжение.

Настанени в комфортна седалка, машината потапя в морето хората с нарушения в опорно-двигателния апарат – именно затова съоръжението беше изключително удобно за тях. Първото подобно съоръжение в помощ на инвалидите по цялото българско крайбрежие просъществува по-малко от една седмица.

Водната пътека е изградена изцяло с дарения и струва около 40 000 лева. „Водното конче“ е уникално и заради факта, че се задвижва със слънчева батерия. Именно фотоволтаикът е бил откраднат, който оказва се не е най-скъпата част от пътеката.

За да продължи съоръжението да се ползва, още през този сезон пътеката ще бъде ремонтирана. Други две нови съоръжения вероятно ще бъдат готови за следващия летен сезон, а дотогава остава възмущението и надеждата, че ремонтът няма да бъде последван от нова кражба.
download

Comments

comments