Да имаш сетива за човешкото нещастие- двама благоевградски бизнесмени доказват, че доброто е живо

Васил Русков и Валери Паскалчев, собственици на таксиметрови фирми от доста време провеждат дарителски акции – част от печалбата си дават за добро. Кампанията на благоевградските Мега шанс, Мега шанс ООД и Ден и Нощ стартира в навечерието на Първа пролет – сезонът на нов живот, на ново начало, на нови надежди, но това не е първата им инициатива. Младите бизнесмени не държат на показност и шум около това , което правят, но доброто което правят безспорно стигна не само до хората на които помагат, но и до всички останали.
Множеството благодарствени писма, които са получили Русков и Паскалчев направиха силно впечатление и на нашият екип и решихме да ви разкажем за тях, за това че доброто в хората все още е живо, че има хора които се грижат за другите, въпреки собствените си трудности и проблеми.
Идеята на собствениците на таксиметрови фирми в Благоевград е благородното дело, което правят да продължи и за напред . „До този момент изграждахме фирмите си. Имахме необходимост от пари за инвестиции, реинвестиции… достигнахме до етап, в който можем да си позволим да заделяме за дарение, за нещо добро”, разказаха още преди няколко месеца таксиметровите босове. Зарекоха се ежемесечно да заделят определена сума пари от печалбата си за дарителство, като първите, до които достигна „доброто от таксито” са потребителите от Центъра за настаняване от семеен тип „Мечо Пух” в квартал „Струмско”. За около 400 лева закупили играчки, канцеларски материали и всичко, което поискали по списък, съобразно потребностите, от социалния център. Следващият месец дарението ще бъде за друго социално заведения и така… всеки месец. Като се надяват към кампанията да се присъединят и техни приятели, а Валери Паскалчев и Васил Русков са дали дума, че ще дават по 50, 100, 200 лева за благородната кауза.
Хората до които достигат даренията на Русков и Паскалчев им изпращат благодарствени писма, в които изразяват най-сърдечни благодарности и топли чувства , които двамата бизнесмени са събудили в тях. Двамата успяха да покажат на всички останали,че когато имаме желание и добро сърце можем да помагаме на другите и да върнем надеждата,че добротата и благородството са живи , дори в днешното забързано и напрегнато ежедневие, а когато правиш добро, то безспорно се връща при нас!
За да отворим сетивата си към чуждото нещастие е нужно да развиваме в себе си качества като самоотверженост,безкористност, състрадание, добронамереност, загриженост, признаване на ценността на другия, хуманизъм, съпричастност и това е напълно възможно, виждаме го в поведението и действията на Русков и Паскалчев.Всеки сам избира как да живее, тези двама мъже са избрали да вървят по път изпълнен с хуманност, съпричастност, състрадание и любов към хората, защото вярват, че това е пътят, който ще допринесе човечеството да живее в един съхранен и по-справедлив свят.

Comments

comments