Да бъде „Синя зона“ паркинга на ЮЗУ, или да не бъде? Въпросът на вчерашният ден

Вчерашният ден бе белязан от две заповеди, взаимно отричащи се и безумно, и необмислено издадени. Първата бе тази, за превръщането на паркинга пред сградата на първи учебен корпус на ЮЗУ Неофит Рилски в “Синя зона”. От ръководството на университета останали изненадани при появата на информационната табела, обозначаваща зоната за платено почасово паркиране, която е поставена в почивните дни.Решението на общинското ръководство отприщи всякакви коментари около отношенията между кмета Камбитов и ректора на университета Иван Мирчев.
След като медиите разшумяха случая и се изля една вълна от недоволство към община Благоевград и лично към кмета Камбитов,само няколко часа по-късно заповедта беше отменена и то лично от кмета.
„Предложението този паркинг да влезе в синята зона е на „Паркинги и гаражи“ и е прието от Общински съвет – Благоевград, ситуацията, която се създаде е недооценена и е недогледана.“, оправдателно заяви градоначалникът. Оправдателно,защото самият той е човека който внася предложение за разширяване на „Синята зона“, след като част от съветниците гласуват „за“ и решението се изпълнява всичко щеше да е наред , ако медиите не бяха дали гласност на възмущението на хората. А това доведе до поредният абсурд – отмяна на заповед няколко часа след като е първата е влязла в сила, но още по-интересно е как той еднолично решава да отмени заповедта без да има решение на Обс-Благоевград, нали те са тези които решават и с които се оправдават.
Така излиза, че Обс-Благоевград е просто един орган от който, като се позамислим сякаш няма нужда, защото от така представените обстоятелства кмета си взема решенията сам, без да ги съгласува с Общински съвет…..всъщност не е толкова маловажно значението на Общинският съвет, защото от друга страна това е орган с който кмета може да се оправдава за необмислените си действия или по друг начин казано, да има с кого да си измие ръцете, ако се наложи.
През вчерашният ден това се случи нагледно, имаше грешка ,имаше и виновен , а най-важното е,че имаше и герой -този който отмени заповедта.Макар, че в очите на хората не излезе толкова героичен и добър, излезе леко комична, иначе абсурдната ситуация в която „героя“ се заплете като “ пате в кълчища“ от собствените си противоречия.

Comments

comments