ДАНС започва проверка в МОН по сигнал на министъра на образованието за изчезнали имоти по морето

ДАНС ще започне да прави проверки в Министерство на образованието и науката по покана на самия министър на образованието Тодор Танев.“Нарушенията, които ме предизвикаха да подам сигнал до ДАНС, са много. Проверка все още не е започнала, но има готовност за такава. Чакам резултатите от одитите и ако се наложи, ще получа подкрепа от ДАНС“, заяви днес министър Танев.
Министърът имал съмнения за финансови злоупотреби в някои дирекции и агенции. „Има натрупана информация за работата на няколко отдела, дирекции, агенции, включително дружество за туристически отдих – не едно и две места, в които има подозрения за натрупани проблеми, организационни и финансови“, заяви Тодор Танев.
Министърът посочи като едно от най-фрапиращите нарушения изчезването на имоти. „Има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове. Нямам все още твърдения. Искам да ги видя написани от одиторите“, подчерта образователният министър и допълни, че има предположения за проблем с имоти в Равда, Лозенец и Шабла.
Нередности има и в Центъра за интеграция. „Има странни неща – конференции, които струват повече и аз съм длъжен да проверя къде отиват парите“, каза още Танев.
При откриването на конференцията „Образование за бъдещето“ Танев подчерта, че МОН изработва най-радикалния проект за реформа от приемането на Закона за народното просвещение през 1892 г.
Това се изразява в идеята за въвеждане на 4-степенната образователна система. „Аз ще я декларирам, каквото и да коства на моя екип“, увери Танев. Според него в момента науката я няма. Няма го и професионалното образование, нито връзката с пазара на труда, а реформите ще въведат точно това.

Comments

comments