Данаил Георгиев: Влиянието на олигархията върху обществения живот трябва да се прекрати

В следващия законодателен период приоритет трябва да е стимулирането на малкия и среден бизнес, обяви зам.-председателят на “Движение 21″

Влиянието на олигархията върху обществения живот трябва да се прекрати. Това заяви кандидатът за депутат и зам.-председател на ПП “Движение 21″ Данаил Георгиев по време на дебат в предаването “Референдум” по БНТ. Много от хората, стояли зад тоталитарния режим преди 1989-та след това се облагодетелстваха от приватизацията и продължават да контролират икономиката на страната и в момента, обясни той. По думите му, изваждането на данни и информация за съмнителни кредити и финансови операции в Корпоративна търговска банка (КТБ) и правенето им обществено достояние, ще спомогне на държавата най-накрая да скъса с тоталитарното минало.

“Движение 21″ е единствената партия, която поставя въпроса за КТБ, заяви още Георгиев. Според него трябва да се даде информация колко и какви са фирмите, чиито пари са в КТБ, тъй като сред тях има такива и с държавно участие. По този начин ще може да се направи адекватна икономическа оценка на ситуацията, смята кандидатът за народен представител.

В следващия законодателен период приоритет трябва да е стимулирането на малкия и среден бизнес, каза още Данаил Георгиев. В момента има много административни пречки за бизнеса, които трябва да се премахнат. След това трябва да се промени и данъчната политика, коментира зам.-председателят на Движението.

Във връзка с енергетиката, кандидатът за депутат обяви позицията на партията категорично против добива на шистов газ. Основните находища на този газ са в Добруджа и Лудогорието, заяви Георгиев и изрази опасенията си, че подобен добив може да доведе до отравяне на почвата.

Всеки трябва да може да избере доставчика си на ток, каза още представителят на “Движение 21″. Като мярка за подобряване на ситуацията в енергетиката той предложи влагането на средства за енергийна ефективност на публични и частни сгради, както и преразглеждане на признатите разходи на ЕРП-тата.

Comments

comments