Гюров: Гласуването с машина трябва да се запази в секциите с над 300 избиратели

От „Продължаваме промяната са готови да допуснат специално създадени секции за желаещите да гласуват с хартиена бюлетина, но декларациите за гласуване да се попълват на място, за да се избегнат манипулации.

В декларация от името на група Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ припомни категоричната позиция на партията против смесеното гласуване: с хартиена бюлетина и машини. „Гласуването с машина трябва да се запази в секциите с над 300 избиратели“, смята той.

„Ние от „Продължаваме промяната“ категорично отхвърляме всички текство в Изборния кодекс в полза на смесеното гласуване. Машинният вот гарантира честни избори. Поправката на протоколи, тяхната подмяна, разпилените чували с бюлетини, тъмните стаички, в които бюлетините се заснемат за да се отчете купеният вот: тези неща трябва да останат в миналото. Критиките не идват само от нас. Да започнем с ЦИК – на последните избори със смесено гласуване са отчетени „множество технически грешки при сумиранията“, припомни народният представител.

„Успяхме да ви победим с машини и с вашия Изборен кодекс“, отвърна му Тома Биков от ГЕРБ.

Comments

comments