Гърция е потресена от жестокостта, която извършил над 4-годишната Ани собствения й баща

Tялото на българското детенце, убито в Гърция от баща си, за което писахме по-рано днес, вероятно никога няма да бъдат открити поради начина, по който убиецът се е отървал от него.
Бащата – 27-годишен българин, е обвинен за убийството на Ани. Смята се, че той е разчленил тялото й и е изхвърлил частите от него в различни контейнери за боклук около централния район в Атина, в който живее.
Мъжът днес е дал показания пред прокуратурата, след като е пристигнал в съда на улица „Евелпидон“ при засилени мерки за сигурност.
Срещу майката – 25-годишна българка, са повдигнати обвинения за това, че е изоставила и изложила на опасност своята дъщеря. Тя има срок до четвъртък да подготви показанията си. Първият адвокат на двойката се е отказал от случая, тъй като според юриста в техните версии има твърде много несъответствия.
Според органите на реда Ани е била убита на 8 или 9 април, докато майка й е пребивавала в чужбина, дни преди да се завърне и да съобщи за изчезването й на 21 април.
Папазафирис, началник на полицията в област Атика, каза на пресконференция, че при разпита заподозреният е признал за убийството, което е довело и до ареста му в понеделник. Според някои съобщения мъжът е казал пред полицията, че след като се е отървал от тялото на дъщеря си, се е опитал да скрие всички следи от престъплението, като е почистил кръвта и е продал количката и легълцето на детето.
Полицаи и журналисти се опитваха на пресконференцията да не посочват конкретно как е извършено убийството, защото фактите са ужасяващи. Медиите в Гърция не си позволиха да публикуват цялата информация, посочва БНР.
От Дирекцията на полицията посочиха пътя на разкриване на убийството, което родителите умишлено са представяли като отвличане.

Comments

comments