Гръцки министър: В затвора бащата на Ани го грози смърт

27-годишният баща на зверски убитата от него Ани, както вероятно ще покаже хода на разследването, ще бъде транспортиран в затвор на остров Корфу днес. Мъжът ще бъде настанен в самостоятелна килия и ще бъде отделен от другите затворници, поради съображения за сигурност, предаде кореспондентът на bTV в Гърция.
Гръцките власти се опасяват, че той може да се самоубие или да бъде убит в затвора заради жестокостта, с която е отнел живота на собствената си дъщеря.
За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи на Гърция Янис Панусис. „Когато убиеш майка си или детето си с такава жестокост, в затвора има нещо като морален кодекс – с или без кавички, както искате, го приемайте”, бяха думите му.
Припомняме, че майката на детето остава в предварителния арест в Атина, като вчера тя поиска и получи 48-часова отсрочка и ще бъде изправена пред прокурора утре. Върху нея също ще бъдат повдигнати обвинения.
Деликатният момент в историята е, че не е ясно как точно е убито детето – няма намерено тяло, нито оръжие. Полицията не дава конкретна информация защо смята с такава сигурност, че именно бащата е убиецът. Разполага само с неговите самопризнания, от които той може да се откаже във всеки един момент.
Според психиатър употребата на наркотици от бащата сама по себе си не може да обясни подобни нечовешки действия.

Comments

comments