Гръцките фермери не успяха да блокират Промахон – Кулата

Заканите на гръцките фермери за затваряне на границата при Промахон – Кулата засега не се изпълниха. Полицията е осуетила опитите на протестиращи земеделци от близките села да се придвижат с тракторите до граничния пункт, информира БНР.

Движението през най-натоварената българо-гръцка граница е нормално и в двете посоки, въпреки че специалните полицейски части в южната ни съседка и днес затвориха главния път Е-79 край Серес, недопускайки струпаните земеделски машини да тръгнат към Солун или Промахон. Представителите на българските медии отново бяха изгонени от горещата точка, като фермерите заявиха в прав текст, че те не са добре дошли на тяхна територия.

Земеделски производители от най-близките до границата гръцки села все пак направиха опит да стигнат с тракторите до граничния пункт, но бяха заплашени от полицията с големи глоби.

По непотвърдена официално информация лидерите на протеста в област Серес са отправили искане до полицията да им разреши да разположат машините встрани от международния път в района на Промахон и изчакват отговора на силовото ведомство.

Comments

comments