Групата общински съветници на БСП за България с декларация по повод провала на днешната сесия на ОбС

След провала на днешната сесия на ОбС-Благоевград и напускането на залата, на част от съветниците, групата на БСП разпространи декларация, в която обясни своите мотиви за това.

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

От Групата общински съветници на БСП за България

Изразяваме следната позиция във връзка с напускане на проведената днес 03.07.2020г. редовна сесия на Общински съвет Благоевград:

Нарушение на правилника за дейността на Общински съвет Благоевград от председателя г-н Андон Тодоров недопусна включване на отложената в предходното заседание точка, касаеща искане за предсрочно прекратяване пълномощията му. Въпреки, това предложението за оставката му бе поставено отново днес за включване в дневният ред на заседанието и след проведеното гласуване и приемането му, същият при грубо погазване на ЗМАСМА и Правилника за дейността на Общински съвет Благоевград обяви неприемането на точката за разглеждане в дневният ред.

Считаме, че авторитарните действия на г-н Тодоров и личната му субективна преценка, не намираща опора в закона за начина на ръководене на сесиите на Общински съвет Благоевград е недопустимо и неприемливо за нас като група съветници, поради, което напускането на сесията, беше единственият начин да покажем несъгласието си с водената политика от г-н Тодоров.

Comments

comments