ГРОЗЕН СКАНДАЛ В БЛАГОЕВГРАД! „Орлетата“ уличиха децата на „Пирин“ за издевателство срещу рефер, отговорът: Не е морално друг клуб да си прави евтин ПР на наш гръб, по терена се разхождаха кучета…

Грозен скандал се разрази между два благоевградски клуба и опорочи футболния уикенд, пише в. „Струма“. От частната школа „Орлетата“ уличиха с видеозапис децата на елитния „Пирин“ за издевателство срещу съдията в градското дерби. „Доста мислехме, преди да качим клипа, но нека да видят всички, които сме отговорни (родители и треньори) за това поведение на 14-15-годишни деца. Нека да се опитаме да направим всичко по силите ни и нашите деца да растат без тази агресия. Ситуацията се разиграва след последния съдийски сигнал на мача ДФК Орлетата – Благоевград и ОФК Пирин – Бл-град, като се вижда как децата се разправят с главния съдия и едно от тях го плюва в лицето“, написаха в официалната си страница „Орлетата“, но след острата реакция на очевидци на случая бързо изтриха публикацията. Последва отговор от ръководството на ДЮШ на зелено-белите с позивна съгражданите да не си правят евтин пиар на гърба на „Пирин“.

„Вече почти година работим неуморно, за да върнем славата на Академията на ОФК Пирин.

Вярваме, че всички наши футболисти разбират величината на „зелената“ кауза. Уверени сме в качествата на нашите специалисти, които всекидневно обучават кадрите ни на футбол, морал и дълг. За наше голямо съжаление, вчера школата на Пирин беше замесена в грозен скандал. В мач между втория ни отбор от деца, родени 2008/2009, и Орлетата се стигна до разправии със съдията и неспортсменски прояви. Опонентът ни излезе публично с обвинения към нашите футболисти, без това конкретно да засяга техния клуб. Ние от Пирин държим да вземем отношение по темата, тъй като нашето име, минало и бъдеще, задължават. Категорично заявяваме, че не одобряваме неспортсменски прояви на наши футболисти и ще разгледаме детайлно тяхното държание на терена по време и след мача и при доказване на вина, ще наложим наказания. След мача от ръководството се извинихме на съдията и сме уверени, че повторение на подобни действия от страна на наши футболисти няма как да има.

Не смятаме за морално друг клуб да си прави евтин ПР на гърба на Пирин и още по-жалкото… на гърба на децата на община Благоевград. По време на мача на терена, който е в окаяно състояние, на няколко пъти напълно необезпокоявано се разхождаха две кучета, което на първо място е опасно, но ние смятаме и за нередно на детски мач. След привлеченото внимание публикацията на Орлетата бе изтрита, но нашето право на отговор остава. В заключение бихме искали да призовем за спазване на феърплей на терена и извън него. В нашата школа това е най-важната мисия. Вярваме, че нашите футболисти разбират колко задължаваща е славната емблема на Пирин и колко голям дълг носи“, гласи позицията на шефовете на ДЮШ на „Пирин“.

Comments

comments