Гриша Ганчев и синът му бяха разпитани в полицията

SPORTAL.BG стопкадър

Собственикът на „ЦСКА-София“ Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев, който управлява футболния клуб, бяха разпитани днес в Главна дирекция „Национална полиция“ в столичния кв. „Младост“, съобщи Sportal.bg. Първо в 12:00 ч. се появи Ганчев-младши, който бе придружаван от адвоката на „червените“ Станислав Трендафилов. Около час по-късно пристигна и Ганчев-старши.

И двамата бяха в добро настроение, но отказаха коментар. Същото стори и юристът, който заяви лаконично: „Няма какво да коментирам, сезонът започва.“

Единствената реплика от Гриша Ганчев пък беше отправена на влизане към посрещналите го пред входа журналисти: „Вие как сте? Аз съм много добре.“

По непотвърдена информация двамата са били разпитвани по сигнал за „черно тото“ в българския футбол. Според Sportal.bg подозрителни са четири поредни мача с участието на „ЦСКА-София“ в Първа лига през сезон 2019/2020 г.

Става въпрос за гостуванията на „червените“ във Велико Търново срещу „Етър“ (4:0), във Варна срещу „Черно море“ (2:0) и във Враца срещу „Ботев“ (3:0) и за домакинството срещу „Славия“ (1:0) през есента на 2019 г. Двубоите са в четири последователни кръга от 14-ия до 17-ия, в които столичани печелят четири победи без допуснат гол.

Официално потвърждение на причината за разпита на баща и син Ганчеви засега липсва. От пресцентъра на МВР заявиха пред „Сега“, че не разполагат с информация за вземането на показания и дори не биха могли да го потвърдят.

Comments

comments