Григор: Фокусиран съм върху едно – да работя здраво и да играя

Григор Димитров даде интервю за ATP преди началото на Abierto Mexicano TELCEL. Ето и какво каза българинът преди старта на турнира, който спечели през 2014-а.

– Добре дошъл пак в Акапулко, от където, предполагам, имаш специални спомени.
– Несъмнено. Беше прекрасно, тук спечелих един от първите си големи турнири и всеки път, когато съм в Акапулко, се чувствам щастлив и спокоен. Близо сме до плажа, атмосферата е прекрасна, стават хубави мачове и това го прави още по-специално.

– Този успех през 2014-а беше началото на нещо специално, но в същото време нещата не се развиха по начина, по който ти се е искало…
– Нещата можеха да са и по-добре, но научих много неща и смятам, че отново играя добър тенис, печеля доста мачове и трупам самочувствие, което е много важно за мен в този момент, както и да играя възможно най-много мачове.

– Кое е нещото, което работеше добре за теб през 2014-а и което може би загуби миналата година?
– Тогава спечелих много мачове, натрупах самоувереност, сякаш се навсякъде се носех на гребена на вълната, имах лесни съперници в първия кръг, което ти дава шанс да си в добра позиция за големите мачове. След това загубих точки, ранкингът ми спадна и отново трябваше да играя срещу силните момчета рано в турнирите.

– Направи силни турнири в Австралия. Доволен ли си?
– Смятам, че Australian Open и турнирите в Австралия като цяло бяха добри за мен. Чувствах, че в известен смисъл съм върнал играта си. Сега съм фокусиран върху едно нещо – да работя здраво и да играя. Това е.

Comments

comments