Гранична полиция за първото тримесечие на 2016 г. е задържала над 10 хиляди нелегални имигранти

Над 10 хиляди нелегални имигранти са възпрепятствани от Гранична полиция да влязат в България през първите три месеца на 2016 година. Това съобщи в интервю за БНР директорът на службата главен комисар Антонио Ангелов.
1336 са нелегалните мигранти, които Гранична полиция е задържала при опитите им да преминат нелегално границата ни за първите три месеца на годината. Според главен комисар Антонио Ангелов тази цифра е по-малка в сравнение с броя на хората, които са заловени за същия период на миналата година: „На турска територия сме забелязали 10 111 души, които не са допуснати да влязат на наша територия, именно от нашите действия по самата гранична бразда. Това са хора, които, забелязвайки граничните патрули, се отказват да преминат на територията на България“, допълни главен комисар Ангелов.
Не спират опитите на част от бежанците, които са регистрирани у нас, да продължат пътя си към страните от Западна Европа, допълват от Главната дирекция. Към този момент няма информация мигрантите от Гърция в района на Идомени да имат намерение да влязат на българска територия след последните събития на македонската граница.

Comments

comments