Гошев, Костадинов и Пандев с обща декларация, опровергаваща публикациите за скандали в партиията

Тримата лидери на БСП в Благоевград – Юлиян Гошев – председател на областния съвет на партията, Емил Костадинов – член на НС на БСП и Владимир Пандев – общинския председател на левицата, излязоха с обща декларация, в която опровергават слуховете за скандали в общинския съвет и изпълнителното бюро на партията.

Според тримата целта на появилите се слухове е да се очернят знакови партийни фигури в Благоевград, внушавайки на обществеността, че в БСП всеки е срещу в всеки в битката за власт. Крайната цел е срив в доверието на БСП и завземане на електорално пространство.

„Категорично заявяваме, че скандали в общинския съвет или в изпълнителното бюро не е имало. Нещо повече, атмосферата е спокойна, демократична и всеки свободно може да предлага свои идеи и решения на обсъжданите проблеми, нещо, с което малцина политически формации могат да се похвалят“ , се казва още в декларацията.
Ето какво разпространиха от централата на БСП разпространиха следната декларация, която публикуваме без намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ

ЮЛИЯН ГОШЕВ- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛ. СЪВЕТ НА БСП- БЛАГОЕВГРАД,

ЕМИЛ КОСТАДИНОВ- ЧЛЕН НА НС НА БСП,

ВЛАДИМИР ПАНДЕВ- ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩ. СЪВЕТ НА БСП- БЛАГОЕВГРАД

В…………………………………………. СЕ ПОЯВИ ПАСКВИЛ , ЧИЯТО ЦЕЛ Е ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ЗАЛЕЕ С ПОМИЯ БСП В БЛАГОЕВГРАД И ДА ОЧЕРНИ ЗНАКОВИ ПАРТИЙНИ ФИГУРИ,ВНУШАВАЙКИ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА, ЧЕ В ТАЗИ ПАРТИЯ, В БИТКАТА ЗА ВЛАСТ ВСЕКИ Е СРЕЩУ ВСЕКИ. КРАЙНАТА ЦЕЛ Е СРИВ НА ДОВЕРИЕТО В БСП И ЗАВЗЕМАНЕ НА ЕЛЕКТОРАЛНО ПРОСТРАНСТВО, КОЕТО ВСЕ ОЩЕ БЕЗАПЕЛАЦИОННО ПРИНАДЛЕЖИ НА НАШАТА ПАРТИЯ- ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТ С ЯСНА СОЦИАЛНА АНГАЖИРАНОСТ И ПОЛИТИКА В ЗАЩИТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.

КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ СКАНДАЛИ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ИЛИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НЕ Е ИМАЛО. НЕЩО ПОВЕЧЕ, АТМОСФЕРАТА Е СПОКОЙНА, ДЕМОКРАТИЧНА И ВСЕКИ СВОБОДНО МОЖЕ ДА ПРЕДЛАГА СВОИ ИДЕИ И РЕШЕНИЯ НА ОБСЪЖДАНИТЕ ПРОБЛЕМИ, НЕЩО, С КОЕТО МАЛЦИНА ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ.

НО ТОВА „ПИСАНИЕ” КРЕЩЯЩО ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА ОТГОВОРНОСТТА И МОРАЛА НА ЖУРНАЛИСТИКАТА И НА ИЗДАТЕЛИТЕ . ДА, СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, Е ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ ЗАВОЕВАНИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. НО КОГАТО ТАЗИ СВОБОДА СЛУЖИ НА НЕИСТИНАТА, НА ПЛАТЕНАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КОЯТО СРЕЩУ НЯКОЛКО СРЕБЪРНИКА ЩЕ СЪЧИНИ ЗАШЕМЕТЯВАЩИ ЛЪЖИ, ЩЕ ОЧЕРНИ НЯКОГО, ЩЕ СЪЗДАВА ВНУШЕНИЯ, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, ТОВА Е ГАВРА СЪС СВОБОДАТА НА СЛОВОТО! ТУК СЛУЧАЯТ Е ТОЧНО ТАКЪВ. И ЕДИНСТВЕНОТО УСПОКОЕНИЕ Е, ЧЕ МНОЗИНА, ПОЗНАВАЙКИ СТИЛА И ПОХВАТИТЕ НА ТЕЗИ ИЗДАТЕЛИ ПРОСТО НЕ ОТВАРЯТ САЙТОВЕТЕ ИМ, ЗА ДА НЕ СЕ ОМЪРСЯТ.

Декларацията е с днешна дата и под нея са се подписали и тримата лидери на червените.

Comments

comments