Готвят нов протест срещу религиозното движение „Свидетели на Йехова“ в Благоевград

Нов протест срещу религиозното движение „Свидетели на Йехова“ ще се проведе в Благоевград. Протестът се организира в социалната мрежа “Фейсбук”, където до момента участие са потвърдили 36 души. Събитието ще се проведе на 7-ми април от 18:30 часа на улица „Александър Стамболийски” (срещу супермаркета).

Забраненото в много страни религиозно движение „Свидетели на Йехова“ притесни родители и учители в Благоевград, след като отвори офис близо до СОУИЧЕ “Св. Климент Охридски” през септември миналата година. На 28 септември пред офиса им се проведе мирен протест. Към момента “Свидетели на Йехова” продължава своята дейност в областния център.

Регилиозното движение „Свидетели на Йехова” е основано през 1876 г. в Съединените американски щати и придобило сегашното си име през 1931 г. Самоопределят се като християни. Вярванията им се отличават от тези на всички други християнски деноминации, въпреки че има отделни сходства. Свидетелите на Йехова не признават Троицата, разделението на свещеници и миряни и други, вярват че Бог има име – Йехова, а Иисус Христос е Негов син, не приемат кръвопреливане и не празнуват рождени и именни дни. Организацията на Свидетелите на Йехова е известна с евангелската си проповедна дейност.

По данни на самата организация, към 2013 г. по света има над 7,96 милиона активни Свидетели на Йехова.

Comments

comments