Гореща бежанска точка се появи на българската граница

Гореща точка се появи само на 45 км от българо-гръцката граница. Тя функционира от дни край град Драма, който е на 65 км от град Гоце Делчев. В хотспота са настанени около 750 мигранти от Сирия и Ирак.
Бежанската точка в Драма не е единствената в Северна Гърция, предаде БГНЕС.
Село Садово, община Хаджидимово се намира на км след гръцката граница. Пътят от граничния пункт за Гоце Делчев минава през него. Жители на селото разказват, че се чувстват притеснени поради големият брой бежанци, навъдили се на границата ни.
Според гражданите, след като вече има гореща точка само на 45 км от българската граница, е съвсем вероятно мигрантите да тръгнат към България. Една от местните жители разказва, че в Копривлен вече има бежанци, които живеят в селото от няколко седмици, но не са влезли легално.
Според гръцките медии 75-те бежанци в Драма са транспортирани на 45 км от българската граница от пристанището в Кавала. Те са сирийци и иракчани, първата група от 350 пристига на 10 март, а два дни по-късно още 370. Настанени са в ремонтиран тютюнев склад в индустриалната част на Драма, от там до ГКПП „Илинден” разстоянието е 43 км.

Comments

comments