Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради общественна поръчка за охрана

Голям скандал тресе МБАЛ-Благоевград заради обществена поръчка за осигуряване на физическа, денонощна, невъоръжена охрана на сградите на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград, пише Pirinsko.com.

Скандалното е, че шефа на болницата е замесен в предварителен заговор, че определена охранителна фирма ще спечели поръчката. Службите вече разполагат със солидна информация, която уличава шефа на благоевградската болница в престъпление. Още повече, че предстои процедура и изискванията към кандидатите в обществената поръчка и условията за участие са ограничени за много охранителни фирми в областния град, като се изискват сертификати за тези фирми, които са допуснати до участие в обществената поръчка.

По фрапиращо в случая е, че има изисквания в които участникът трябва да разполага с квалифициран личен състав минимум 8 човека, назначен персонал на трудово правоотношение, като за прогнозна стойност на обществената поръчка е посочена до 132 000 лева за срок от 24 месеца.

Най-вероятно юристите на МБАЛ Благоевград не са се съобразили с това, че сумата от 132 000 лева разделена за срок от 24 месеца за посочените 8 охранители ще бъде месечно възнаграждение под минималната работна заплата.

Както за службите така и за благоевградската общественост не е тайна, че охранителна фирма Алфа ще спечели поръчката с благословията на управителя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Comments

comments