Голямата награда „Сирак Скитник“ 2015 спечели Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов

Снощи бяха раздадени наградите на Българското национално радио “Сирак Скитник” за 2015 г.
Големият приз “Сирак Скитник” беше присъден на Оркестъра за народна музика към БНР. „Усещането е невероятно, защото това е най-голямата награда, която Българското национално радио връчва.Това е награда за нашите предци, това е награда за българската фолклорна музика, награда за тези музиканти, които са най-добрите музиканти занимаващи се с фолклор в България и смятам, че тя е абсолютно заслужена, защото труда, който положихме през последните сезони дава своя плод!“, това бяха първите думи на диригента Димитър Христов.
Наградата за журналистика получи кореспондентът на БНР в Брюксел Никола Миладинов, а отличието на за радиопроект спечели радио София за неговите социални кампании.
Новинарите от “По света и у нас” на БНТ получиха специалната награда за професионализъм и обективност.Наградата беше получена от директора на Дирекция “Информация” Даниел Чипев. Той отбеляза, че отличието е “за всички колеги, които стоят зад марката “По света и у нас” цели 55 години”. По думите му историята на “По света и у нас” всъщност е “времевата линия на българската телевизионна журналистика с нейните възходи, с нейните компромиси, с нейните слабости, но и с нейните постижения”.

Comments

comments