Говорителят на НАП: Проверяваме всички медии

Проверяваме 54 печатни издания, а в близките седмици вероятно ще проверяваме и онлайн издания. Това съобщи по телефона пред Здравей, България” говорителят на НАП Росен Бъчваров.
„Проверяваме всички медии – целия медиен сектор от гледна точна на един прост интерес на държавата – дали те са спазвали данъчния закон и дали има данни за избягване на облагане. Нашата работа е лишена от емоции, оценки, квалифицикации и субективно отношение към която и да е от медиите”, подчерта той и уточни: „Това, от което се интересува НАП, е дали има неплатени задължения и дали има укрити данъци”.

„Всяка година над 150 000 търговци са подложени на контрол от страна на НАП, медиите като стопански субекти са подложени на същия контрол, на който са подложени и всички останали”, обясни Бъчваров.

„Ние проверяваме медийния сектор, без да го делим на каквито и да е категории. Ние проверяваме всеки един стопански субект. Медиите като стопански субекти са подложени на същия контрол, както всички останали. Това, което ни интересува, е има ли укрити данъци. Проверяваме юридическите лица и ако има данни за облагане, разследваме и дейността на физическите лица“, посочи още Росен Бъчваров.

Comments

comments