Гневен родител набил директора на ДЮШ на „Пирин“ Радостин Александров. Как се стигна до тук?

„Още един бой около ФК Пирин,  този път са замесени “директора на елитна академия Пирин” Радостин Александров и гневен родител. Случката се е развила пред интерната, пред очите на юношеските формации. Има подадена жалба в МВР-Благоевград, очаквайте подробности.“, написаха администраторите на страницата “ Щом си от ОФК  Пирин си тук“

Според наши източници, до свадата се стигнало след разговор между Александров и родител на дете от ДЮШ, в който младият директор се изказал негативно за децата в школата и по конкретно за тези от Благоевград, защото тези, които бил довел от други градове, нямали проблеми. Родителят не издържал и се нахвърлил физически на Александров.

Коментарите в страницата “ Щом си от ОФК  Пирин си тук“ са красноречиви и сами говорят за ситуацията и напрежението трупано месеци наред. 

Казусът с ДЮШ на Пирин започна да се заплита в края на месец юни, когато много от децата и двама треньори бяха изненадващо освободени от Радостин Александров. „Смело можем да заявим, че с личните си действията и тези на доведените от него „професионални треньори“ в момента трайно се руши имиджа на ФК Пирин, граден от близо век! „, писаха родителите тогава. Те организираха и мирен протест на стадион „Христо Ботев“.

Родителите задаваха и много въпроси. „Как се освобождават деца, които са играли в академията по 6-7 години? Ако те не умееха да играят футбол, щяха ли да бъдат толкова време в отбора си? Как бихте се почувствали, ако сте родител и след тренировка детето се прибере с думите „И днес оцелях!“? Но, май няма да разберете, за какво Ви говорим?!… Днес са махнати Иван, Сашо и Петър, но утре ще бъдат Георги, Йордан и Павел! Защото прочистването ще продължи, докато отборите не станат по 20 деца, по-голяма част от които няма да са възпитаници на ДЮШ Пирин Благоевград! „.  Отговори обаче, не получиха дори на срещата между клубното ръководството, община Благоевград, родители и деца.

Макар, че доста хора от футболната среда в страната излязоха с позиции в защита на децата и разкриваха притеснителни факти около кариерата на Александров, ръководството го защити и го остави на поста. Подкрепа имаше обаче от други родители, които вече са се сблъсквали с действията и методите на работа на Александров.

Така се стигна до грозната сцена, в която родител, чиито нерви не издържали се саморазправил с Радостин Александров, който сега пък, ще се жали в институциите, че е нападнат и бит.  Дали жалбите му ще дадат удоволетворяващ резултат или ще останат „глас в пустиня“ предстои да разберем. Ако е второто, то той  ще разбере, как се чувстваха деца и родители месеци наред, след неговите действия.

Предстои да разберем и какво ще предприеме ръководството на клуба, за да предотврати подобни бъдещи конфликти.

 

Comments

comments