Главният секретар на МВР: Сумите за купения вот за тези избори са по-високи

 

На официална церемония пред сградата на МВР Бургас бяха връчени 10 пистолета “Валтер” и 17 електропреносими пистолета “тейзър”, с които да се поднови оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

Пистолетите са предназначени за служителите на “специализираните полицейски сили” към ОДМВР-Бургас и за служители от районните управления в областта – 17 тейзера. В церемонията участваха главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Комисар Петър Тодоров коментира акциите в страната срещу купения вот.

„В цялата страна текат множество специализирани полицейски операции по противодействие на купения вот. До момента са образувани над 64 досъдебни производства за нарушение на предизборното законодателство. Над 350 оперативни и явни сигнали. Хванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този вид престъпна дейност. Специализирани полицейски операции ще провеждаме включително и в изборния ден“, каза той.

Главният секретар заяви, че сумите, които се дават за изборите сега са по-високи.

„Сумите са по-високи от предходните избори от 100 лева нагоре до 150 лева, имаме данни и за корпоративен вот и за предоставяне на социални услуги от някои администрации. Има и класическите схеми за опрощаване на сметки и даване на пари”, заяви главен комисар Тодоров.

Главният секретар на МВР коментира и борбата с пътната безопасност и по-високите санкции, които влизат в сила.

„Да се залага само на увеличение на глобите е илюзия. Този комплект от мерки включва, както подобряване на инфраструктурата, така и възпитание на водачите и подрастващото поколение, а също и нови законодателни промени , за които ние настояваме още от ноември месец. Внесохме в министерството един разработен вариант за законодателни промени, които не бяха приети. Без обаче този комплект от мерки няма как да се случат нещата в правилна посока. Колкото и да завишаваме глобите и колегите да изпълняват правилно задълженията си и да присъстват на пътя, сами разбирате, че не можем на всяко кръстовище да сложим по един полицай”, заяви главен комисар Петър Тодоров. /БГНЕС

Comments

comments