ГЕРБ не иска управление без „Демократична България“

Нашата най-голяма задача в момента е да дадем някакво решение на политическата криза. Това не би могло да стане без участието на „Демократична България“. Това заяви пред „Нова телевизия“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков, след като беше попитан дали е възможно управление на партията с БСП, ДПС и „Български възход в рамките на трети мандат, връчен на партията на Стефан Янев.

„Не мисля, че има смисъл да отидем да управляваме и от ден втори да отиграваме протестите. Не бихме си позволили да разделим още повече обществото в тази и без това тежка ситуация. Това е причината, не защото харесваме „Демократична България“. Те са ключът към това управление, това се знае преди изборите. Ако не влязат в ролята си на ключ за решаване на политическата криза, просто ще се намери друг ключ на следващи избори“, добави Биков.

Той смята, че за трайно решаване на политическата криза е необходимо формации, които са били в тежък конфликт, да участват заедно в управлението.

„Една конструкция, която оставя „Демократична България“ извън управлението, ще бъде нестабилна“, обобщи Биков. Припомни, че има решение на ГЕРБ да не управлява заедно с БСП.

През уикенда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път предложи партиите да подпишат документ с общи приоритети, на които да се стъпи за краткосрочно управление. Отказ вече дойде от „Продължаваме промяната“.

Повече във видеото.

Comments

comments