ГЕРБ лидерът Иван Стойчев и бившият губернатор Муса Палев се изправят един срещу друг в битка за кметското място в Белица

Изключеният от парламентарната група на ДПС Муса Палев и лидерът на ГЕРБ Иван Стойчев се изправят един срещу друг в битката за кмет в община Белица, съобщава в. „Вяра“.

Според запознати сегашният кмет Ибрахим Палев, който е вуйчо на Муса Палев, нямало да се кандидатира за нов мандат. Той ръководеше общината два поредни мандата.

Точно това дава заявка, че борбата за кметския стол ще бъде доста ожесточена. Беличани шушукат, че бившият футболист Иван Стойчев ще има подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който преди две години лично го представи в курортната община. Стойчев е бивш футболист, дълги години риташе за „Пирин” (Благоевград), сега е наставник на „Пирин” (Разлог).

Бившият областен управител на Благоевград Муса Палев, който в момента е народен представител в 43-тото НС, също има амбиции за кметския стол в града. Според запознати този ход ще спаси независимия народен представител от политическата изолация, в която изпадна, след като влезе в парламента с преференциален вот и измести втория в листата Ахмед Башев.

Заради това Палев бе наказан от партийната централа и изхвърлен от парламентарната група. Той бе изключен и от Централния съвет на партията. Макар да твърди, че е в прекрасни отношения с депутатите от ДПС, не е тайна, че той изпадна в немилост, след като отказа да се съобрази с партийната дисциплина и да се откаже от място в Народното събрание. Спечелването на кметското място ще го остави в политиката. „Има още много време до местните избори. Не съм мислил върху такъв вариант, макар че в политиката е добре никога да не казваш никога. Все пак няма невъзможни неща“, лаконичен бе независимият народен представител.

Ако Муса Палев стане кмет, на негово място депутат в 43-тото НС наистина ще влезе ползващият се с големи протекции в ЦС на ДПС Ахмед Башев, заради когото бяха взети тези безпрецедентни мерки. Пред Муса Палев има два варианта – единият е да бъде издигнат от структурите на ДПС в своята община за кметското място, а вторият е, ако не получи доверие на съпартийците си, да се кандидатира като независим, какъвто е в момента и в парламента.

Comments

comments